Algemene Voorwaarden

Ruilen en retourneren gaat volledig volgens de wettelijke bepalingen in de Wet Koop op Afstand.

  • 100 dagen ruilen of te retourneren
  •  niet goed, geld terug
  •  discrete verzending
  •  veilig en eenvoudig betalen 

In de Wet Koop op Afstand staat onder andere dat een bestelling via internet gedaan en per post verzonden binnen 14 werkdagen zonder opgaaf van reden geruild of geretourneerd mag worden. De verzendkosten van de retourzending zijn daarbij wel voor rekening van de klant. De exacte tekst van de wet is onder andere te vinden op rijksoverheid.nl of consuwijzer.nl. Wij hanteren een extra lange termijn van 100 dagen waarbinnen je je bestellen kan retourneren en/of ruilen.

Houdt u a.u.b wel rekening met onderstaande spelregels:

Ruilen – Retourneren

Let op: gewijzigde retourprocedure!

Voor het overzichtelijk houden van de binnenkomende retourzendingen werken we vanaf 1 juli 2019 met unieke retournummers. Dit is niet alleen voor ons overzichtelijker maar ook makkelijker voor jou als klant. Wil je je bestelling dus ruilen of retourneren? Vraag dan eerst vooraf een retournummer aan. Is een retour niet vooraf aangemeld? Dan kunnen we je retour helaas niet in behandeling nemen en zal je retour niet verwerkt worden.

Bij ruiling en retour zijn de verzendkosten voor eigen rekening.
U bent verantwoordelijk voor het feit dat de ruiling of retour ook echt bij ons aankomt, bewaar daarom altijd de bewijzen zoals track and trace nummer e.d. Bij een retour worden de verzendkosten bij de finale afrekening verrekend. Instructies voor ruilen en retourneren zijn bij de bestelling bijgesloten.

Verzendkosten

Door akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden gaat u akkoord met de verzend- en retourkosten zoals deze op de site staan vermeld. Deze vindt u onder het kopje info en klantenservice. Hieronder staan de verzendkosten en kosten voor een retour duidelijk vermeld op basis van het bestelbedrag en het land van bestemming.

Kosten wijze van betaling

Door akkoord te gaan met onze algemene voorwaarden gaat u akkoord met de eventuele kosten die in rekening kunnen worden gebracht voor een betaling. Wettelijk is geregeld dat de kosten voor betalingen gedaan via iDeal, vooruitbetaling en directe credit card betalingen niet mogen worden doorbelast. Deze wijzen van betalen bieden wij dan zonder extra kosten aan. Een uitzondering is er voor bijvoorbeeld After pay en PayPal (indirecte credit card betaling), hiervan mogen de kosten wel worden doorberekend. Door de hoge kosten die PayPal aan ons berekend moeten we de kosten van PayPal betalingen helaas (gedeeltelijk) doorberekenen aan de klant.

Beschadigingen / fabricage fouten

Al onze schoenen en laarzen komen van eerste klas fabrikanten en zijn reeds vele malen gecheckt, het kan echter altijd voorkomen dat er toch een fabricage fout in de schoen of laars zit die niet is opgemerkt. Meldt dit dan z.s.m. na ontvangst en draag de schoen of laars niet! Hiermee vervalt het recht op retour. Wij nemen dan gelijk contact met u op

Wij geven nadrukkelijk geen garantie op gedragen paren!

Maatvoering

Onze schoenen en laarzen komen soms ook uit landen met een andere maatvoering als onze bekende europese maatvoering. Tevens is bij ons bekend hoe bepaalde modellen vallen, ruim of juist erg krap. Met zorg en ervaring zorgen we dat u de best passende maat krijgt, beperkt afwijkende maatvoering is dus mogelijk. Indien u wilt ruilen kunt u zich met betrekking tot de verzendkosten niet beroepen op het feit dat deze niet precies overeenkomt, verzendkosten zijn altijd voor eigen rekening bij ruiling en/of retournering!

Eigendoms voorbehoud

Leveringen blijven het eigendom van Letra Shoes tot het factuur bedrag is voldaan. Alle verkopen geschieden alleen onder vooruitbetaling of rembours, indien er als uitzondering toch onder factuur is verkocht dient de nota binnen 7 dagen te worden voldaan. Indien er extra kosten gemaakt moeten worden zijn alle bijkomende kosten alsook alle kosten voor incasso voor rekening van de klant.

Orders afhalen

Orders die worden afgehaald kunnen door de klant ter plekke worden gepast/bekeken en vallen dus niet onder de wet koop op afstand.

Grote Groepen / Bedrijven

Voor grote groepen en bedrijven kunnen aanvullende afspraken of kortingen worden afgesproken. Deze afspraken gelden alleen voor de meest actuele order en vervallen wanneer de koper afwijkt van de voorwaarden waaronder de aanvullende afspraken of kortingen zijn toegekend.

(Vervolg) schade / (onjuist)gebruik

De klant is zelf verantwoordelijk voor een juist en verantwoordelijk gebruik van de verkochte goederen. Wij als verkopende partij zijn in zijn geheel niet aansprakelijk voor welke (vervolg) schade dan ook veroorzaakt door welk (onjuist) gebruik dan ook van de aan de koper verkochte goederen, zowel materieel als emotioneel.

Hoge hakken zijn bedoelt als show object. Wij zijn niet aansprakelijk voor welke (vervolg) schade dan ook veroorzaakt door het (onjuist) gebruik of het lopen op hoge hakken.

Beeldmateriaal / website

Op alle beeldmateriaal en de website is copyright van toepassing, niets van de website, de afbeeldingen en/of de tekst en/of de naam Letra (shoes) en/os Shoegar mag zonder toestemming van Letra en/of Shoegar worden gebruikt, verkocht e.d. Shoegar is een geregistreerd handelsmerk.

Recht

Op al onze transacties is alleen het Nederlands recht van toepassing.

Fraude

Zoals er winkeldiefstal is, is er tegenwoordig helaas ook fraude met bijvoorbeeld betalingen, creditcards of vermiste (retour)pakjes. Indien we hiermee geconfronteerd worden doen we ALTIJD aangifte bij de politie.

Acties

Regelmatig zijn er promotie acties van toepassing die op de site kenbaar worden gemaakt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een kortingspercentage op de gehele collectie of bepaalde categorieën of bijvoorbeeld “4 bestellen, 3 betalen”. Voor al deze acties geldt dat deze niet gestapeld kunnen worden en dat de acties zonder opgaaf van reden en/of aankondiging kunnen worden gestaakt. Er kunnen nadrukkelijk geen rechten rechten worden ontleend aan lopende acties en acties vervallen automatisch bij ruilingen en/of retourneringen. Tevens geven acties nooit recht op een geldbedrag en/of vergoeding. Voor alle acties geldt tevens op = op : is een bepaald artikel niet meer leverbaar dan vervalt de actie op dit artikel eveneens en is deze niet geldig voor een ander artikel.

Op=op

Voor de gehele collectie op de site geldt: op=op. Is een artikel niet meer leverbaar is door ons en/of het merk zelf dan vervalt de koop. Het bedrag zal worden teruggestort of in overleg omgezet worden naar een ander model. Wanneer een artikel is uitverkocht geeft dit geen recht op welke vorm van compensatie ook, niet in geld nog in goederen. De koop zal dan worden ontbonden en het originele aankoopbedrag zal retour worden geboekt.

BELANGRIJKE MEDEDELING!

Zoals bijna iedere schoenenfabrikant ter wereld laat ook Pleaser en alle submerken van Pleaser zijn schoenen (gedeeltelijk) fabriceren in China of haalt daar onmisbare onderdelen voor de productie van Pleaser schoenen vandaan. Door de sterk toegenomen onzekerheid m.b.t. de (straf) importheffingen die President Trump op vele goederen uit China wil invoeringen kunnen ook de schoenen van Pleaser getroffen worden door deze maatregelen. Omdat er zeer veel onduidelijk is kan het zijn dat dit op zeer korte termijn wordt ingevoerd zonder de mogelijkheid dat zowel Pleaser als wij in de gelegenheid zijn dit vooraf te communiceren en te verwerken in nieuwe prijzen. 

Wij houden daarom als onderdeel van onze algemene voorwaarden zeer nadrukkelijk het voorbehoud om bestaande aankopen te annuleren ofwel een prijsverhoging door te berekenen door de sterk gestegen kosten. Wij doen ons uiterste best een prijsstijging zo snel mogelijk op de site te verwerken maar door het ad hoc beleid van President Trump moeten we dit zeer belangrijke voorbehoud maken. Houdt u dus aub rekening met het feit dat uw order in een dergelijk geval zonder opgaaf van reden kan worden ontbonden!

Alhoewel wij niets aan de situatie kunnen wijzigen bieden wij op voorhand onze excuses aan voor het ongemak en hopen wij dat het niet nodig is orders te ontbinden en/of grote prijsstijgingen door te berekenen.